Jak děti zabavit na svatbě? Co třeba stezkou?

Naše stezky a bojovky mají všestranné využití a některé mi přijdou opravdu zajímavé. Jedním z nich je i svatba. Upřímně by mě to ani nenapadlo, ale proč vlastně ne. Pokud pořádáte svatbu, na které bude spousta dětí, zajistit pro ně zábavu, může být oříšek. Naše stezky a bojovky Vám s tím mohou pomoci.

Nedokážete si to v reálu představit? Proto jsem poprosila Míšu, která, jakožto svědkyně, připravovala program na svatbu a byla tak hodná, že mi zodpověděla pár otázek. Z naší nabídky se nakonec rozhodla pro Pohádkovou stezku.

 Jak děti zabavit na svatbě? Co třeba stezkou?

Proč jste se rozhodli, jako program pro děti na svatbu, zvolit zrovna stezky? Máte s nimi z dřívějška zkušenosti?

Jasně. Jakožto bývalá skautská vedoucí, považuji přípravu stezky za nejméně náročnou. Nepotřebujete totiž žádné další lidi, co by vám s přípravou museli pomáhat, nebo dokonce stát na stanovišti, ale zvládnete to s přehledem i sami. Pro naši akci bylo potřeba zabavit 15 dětí ve věku 4 – 9 let. 

 

Bylo snadné materiál připravit? Kolik času Vám zabrala příprava doma?

Čas, to je hlavní věc, co potřebujeme na přípravu. Jsem maminka dvou malých dětí, proto jsem ráda, že jsem objevila vás - Táborovky,

kde 80 % práce odvedete a já doladila jen detaily pro svatbu.

Příprava doma zabere průběžně cca 2,5 hod.:

  • vytisknout stezku jako takovou (doporučuji, pokud máte tu možnost, nechat listy zalaminovat, stezku pak můžete použít i v budoucnu),
  • vytisknout záznamovou kartu (pro naši akci jsem zvolila tisk na tvrdý papír).

Ke každé kartě jsem umístila razítko pro menší děti (ty plnily hlavně pohybové úkoly) a pro starší, co luštily tajenku, jsem ke každé kartě dala propisku, aby ji nemusely nosit s sebou a hlídat si ji.

Součástí stezky jsou i medaile, ale já dětem udělala na památku placky.

Pozn. Díky této zpětné vazbě jsem přidala do souboru i kartičku na razítka.

 stezka pro děti na svatbu s pohádkovou tematikou

Jak vše probíhalo na samotné svatbě?

Stezku jsem na svatbě už jen kompletovala - přidělala složky na razítka a propisky, propisky opatřila provázkem na přivázání, což mi zabralo cca 1 hodinu (jen dodám, že jsme byli na svatbě den předem, tuto přípravu je jinak potřeba udělat doma, v den svatby na to nebude čas). Umístění stezky mi zabralo cca 30 minut.

Stezku jsem umístila do prostoru parkoviště, který byl obehnán drátěným plotem a pár stromy. Jednotlivé úkoly byly u sebe sice blízko, ale rodiče jako doprovod to uvítali, protože stezka nebyla dlouhá a oni nepřišli o velkou část svatebního veselí.

 

Jaké ohlasy a reakce měli svatebčané a hlavně děti?

Děti i rodiče pohádky znali, jediným oříškem bylo, v co se proměnilo ošklivé káčátko. 😊 Dětem se to líbilo moc, protože věděly, že je čeká i odměna - do pytlíčku jsem každému dala lízátko, bublifuk, čokoládky a placku, kterou pak někteří hrdě nosily na oblečení.

Pohádková stezka pro děti - program na svatbu

Proč zrovna pohádková stezka? Jak zpětně vnímáte zvolené téma?

Brala jsem to obecně, že děti přece pohádky milují a vaše stezka obsahuje opravdu jen ty klasické.

 

Pro inspiraci, měli jste připravený i jiný program pro děti?

Děti milují, když mají možnost si něco „osahat“, proto jsem se převlékla za princeznu a společně s nimi tančila na dětské diskotéce, kde se skvěle navnadily právě na pokračování dalšího programu.

Stezka už byla jen ukončením odpoledního programu pro děti.

Dále jsme pro ně měli připravené spousty stolních her, např. karty, pexeso, dále koutek na kreslení i malý fotbálek.

Závěrem malé doporučení, jestli budete chystat oslavu nebo svatbu, třeba někde na statku jako my, využijte potenciál místa právě i aktivitami pro děti.

 

Děkuji moc za rozhovor a Vaše tipy a nápady, jak připravit program pro děti na svatbu.