Tvoření krasobruslení

Zima je v plném proudu a k ní neodmyslitelně paří zimní sporty. A tak jsem si řekla, že dám dohromady pár aktivit, kterými byste si mohli s dětmi "zasportovat" i doma. 

Vytvořila jsem bojovku Zimní sportiádu a v tomto článku se s Vámi podělím o jednu její část a to KRASOBRUSLENÍ.

 

ZDE si stáhněte podklady k tvoření - popis krasobruslení + obrázky a omalovánky krasobruslařů

 

Krasobruslení je jeden z nejkrásnějších zimních sportů vůbec. Krasobruslaři mají nádherné kostýmy, hudbu a na ledě se pohybují ladně -  jakoby tančili. Ale nenechte se zmást! Je to velmi náročná disciplína, která vyžaduje spoustu trénování, aby člověk zvládnul všechny piruety, skoky a další krasobruslařskou techniku.

Ukázka jednotlivých skoků:

 

Před samotným tvořením si s dětmi můžete zahrát na krasobruslaře - zkusit si zapnout hudbu a napodobit jejich pohyby.

 

Tvoření:

Potřeby: miska s ledem, tempery (prstové barvy), štětec, utěrka, papír, fix, obrázky krasobruslařů (omalovánky a pastelky), nůžky, lepidlo.

 

Den předem si připravíme větší plastovou misku. Do ní nalijeme vodu (cca 4 cm) a vložíme do mrazáku.

Led poté vyklopíme na utěrku. Děti mohou prsty jezdit po ledě, stejně jako krasobruslaři. Můžou si zkusit skoky, otočky, piruety, apod.

Led díky tomu trochu roztaje.

Jak si děti pohrají, dáme jim štětce a tempery (bílou a odstíny modré) a můžou se pustit do malování na led. Až je led dostatečně modrý, vezmou si děti papír a přiloží ho na led - přitlačí, a tím vytvoří otisk. Postup se opakuje, dokud není celý papír modrý.

A teď už máme hotovou ledovou plochu, kterou necháme zaschnout.

malování na led    

 

Mezitím si vystřihneme krasobruslaře. Pokud máme omalovánky, tak je nejprve vymalujeme. 

 

Pokud podklad není ještě suchý, můžete využít naše zimní pracovní listy. Nejenže tam najdete listy zaměřené na zimní sporty, ale také na zimu v přírodě, zimní oblečení a ostatní atributy zimy.

Na uschlý podklad děti fixem namalují čáry, které zůstávají na ledě po bruslích. Následně přilepíme krasobruslaře a máme hotovo.

 

 

Hledáte další aktivity, které se pojí se zimními sporty?

 

Zimní sportiáda

Ukázku aktivit najdete v tomto vidu:

 

 

Stezka zimní sporty