Dinosauří aktivity

V létě jsme s partou kamarádů a dětmi vyrazili na dovolenou a protože jsme večery trávili na chalupě, připravila jsem pro děti různé aktivity na téma dinosauři (většina dětí byla malými milovníky dinosaurů). Tyto aktivity můžete využít jako inspiraci na tábor Cesta do pravěku a nebo dinosauří párty.

 

Trička z foukacích fixů

Výrobu triček jsem si usnadnila. V papírnictví jsem si koupila foukací fixy na textil i se šablonami dinosaurů a v Kiku koupila obyčejná bílá trička. Nezapomeňte si dát do trička kousek kartonu, aby se při foukání fixem obrázek neobtiskl i na druhou stranu trička.
Tip. Fixy jsem měla ve skříni schované přes rok a bohužel vyschly. Ale stačilo špičku namočit na pár minut do vody a fixy byly opět funkční.

 Dinosauří trička s foukacích fixek

Obrázek kostry

Potřeby: vatové tyčinky + odličovací tamponky, černý papír a tekuté lepidlo, nůžky.

Na tvrdý, ideálně černý, papír děti nalepí pomocí tekutého lepidla vatové tyčinky a případně tamponky a vznikne jim tak kostra dinosaura.  Doporučuji mít připravený vzor různých koster, aby děti měly předlohu. Několik z nich můžete stáhnout i zde - Kostry dinosaurů PDF ZDARMA.

 dinosauří tvoření kostry  Tvoření dinosauří kostry pro děti - stegosaurus

Pravěké divadélko

Potřeby: barevné papíry, fixy, nůžky, špejle (klacíky), izolepa.
Děti si dle své libosti nakreslí různé dinosaury a pravěká zvířata, a poté je vystřihnou. Pak už stačí je přilepit pomocí izolepy na špejli a máme hotovo. Děti si pak vymyslí nějakou krátkou scénku, kterou mohou společně zahrát.

 Tvoření pro děti s pravěkou tématikou, děti si vyrobí loutky a pak si s nim zahrají pravěkou scénku

Dinosauří bojovka

Vymyslete pár Dinosauřích úkolů:

  • zařvi jako tyranosaurus

  • zadupej jako diplodokus

  • ulov ryby spinosaurovi

  • projdi se jako tyranosaurus (nazouváky přilepíme izolepou na papírové tácky, které jsou vystřihnuté do tvaru chodidla tyranosaura)

  • vytvoř z přírodnin dinosaura

Nebo můžete využít naší Dinosauří bojovky, kde najdete 12 úkolů, které děti dovedou k dinosauřímu hnízdu s pokladem. (Poklad není součástí produktu, ale medaile Expert na dinosaury ano.)

 

A nebo se inspirujte ve videu:

 

Dinosauří klobouk

Potřeby: papír, voskovka, izolepa, sešívačka, nůžky.
Vystřihneme dva půlkruhy dle velikosti hlavy dítěte. Děti si z papíru vyrobí hlavu a ocas (doporučuji tvrdší papír), všechny části si mohou dle libosti pomalovat. Pak už jen stačí pomocí sešívačky a izolepy spojit všechny části k sobě a můžeme je dát dětem na hlavu.

 Tvoření dinosauřího klobouku pro děti - spinusaurus  tvoření dinosauří čepice pro děti - stegosaurus

Noční bojovka

Využijte našich kartiček ze Stezky hledáme dinosaury, nebo si připravte kartičky dinosaurů. Kartičky rozmístěte po okolí a světelně je vyznačte (svítící kamínky, tyčinky). Pak stačí vypustit děti, které budou hledat kartičky. Nebo mohou do záznamové karty značit, které dinosaury již našly.

Tip. Využijte k této noční bojovce dinosauří pexeso, a děti tak na závěr hry mají díky hledání rovnou odměnu.

 

Pokud chcete děti zabavit na chvíli samostatnou prací, využijte k tomu naše Pravěké dokreslovačky, nebo Dinosauří pracovní listy.

 dokreslovačky a omalovánky pravěk  pracovní listy dinosauři pro děti

 

Na velmi rychlou přípravu a super zábavu doporučujeme Stezku cvičíme s pravěkými zvířaty a nebo Stezku hledáme dinosaury.

Dinosauří stezka pro děti i ty nejmenší - děti cvičí s dinosaury  Dinosauří stezka, kde děti hledají dinosaury a následně je značí do záznamové karty, zvládnout tak stezku i děti od tří let